Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Blackwülf - Oblivion Cycle

 
Η εξόχως δραστήρια Ripple Music έχει βαλθεί να κυκλοφορήσει μερικές από πιο χορταστικές κι αξιόλογες heavy δουλειές της χρονιάς κι αυτό μάλλον θα το επιβεβαιώσουν σε λίγο καιρό και οι σχηματισμένοι το 2012 στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, Blackwulf, οι οποίοι πρόκειται μέσω αυτής να βγάλουν στις αρχές του ερχόμενου Δεκέμβρη τον δεύτερο συνολικά full length δίσκο τους.
 
Το περί ου ο λόγος άλμπουμ φέρει τον τίτλο Oblivion Cycle και περιέχει 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 43 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα σκοτεινό και γεμάτο συμβολισμούς artwork, που κολακεύει το ατίθασο στιχουργικό περιεχόμενο και την σπιρτόζικη μουσική του, η οποία χρωστά τη retro της ζεστασιά στην αύρα old school metal πυρίτιδας της εύφλεκτης παραγωγής.
 
Οι αχνές vintage αναφορές των Blackwulf αναδεικνύουν το παραδοσιακό 80's metal υπόβαθρο των συνθέσεων τους, το οποίο είναι επιτυχώς διανθισμένο με κλασικά doom metal ηχοχρώματα και με ισχνά stoner στοιχεία, που καθιστούν εξόχως απολαυστικά τα blues ψήγματα τους, ενώ το δυναμικό heavy rock ταμπεραμέντο τους καθιστά το άκρως εθιστικό Oblivion Cycle, εκρηκτικό.
 
Τα ρωμαλέα ντραμς εμπλουτίζουν με γενναίες δόσεις groove αδρεναλίνης το Oblivion Cycle και συνθέτουν ένα εξόχως στιβαρό και συμπαγές rythm section με το βαθύ κι ογκώδες μπάσο, που συνοδεύει την ορμητική κιθάρα των Blackwulf, τα χειμαρρώδη riffs της οποίας, μας ταξιδεύουν σε κλασικά rock ηχοτοπία και μας καθηλώνουν με την τραχιά τους κι ακανθώδη metal αισθητική.
 
Ο σχεδόν ανεπαίσθητος epic doom καπνός του Oblivion Cycle χρωστά την δηλητηριώδη και πυκνή του υφή στα παθιασμένα φωνητικά και το αναιμικό τους γρέζι, καθώς και στα μεθυστικά leads και solos, που μαρτυρούν εύγλωττα τις κλασσικές heavy metal αναθυμιάσεις του λυρικού doom των Blackwulf, οι stoner αποχρώσεις των οποίων, απογειώνουν το blues τους άρωμα.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι το έξοχο και προσεγμένο στη λεπτομέρεια Oblivion Cycle θα καταστήσει τους ανερχόμενους κι άκρως ελπιδοφόρους Blackwulf μια από τις πλέον υποσχόμενες μπάντες στον ευρύτερο heavy ήχο, καθώς τα νέα τους κομμάτια βρίθουν doom metal τσαμπουκά κι έτσι ζέχνουν stoner αλητεία και μαρτυρούν συνάμα heavy metal ειλικρίνεια και blues μεράκι. Τίμιο.
 
Blackwülf: Bandcamp / Facebook
Ripple Music: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου