Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Brain Pyramid - Magnetosphere

 
Οι άκρως ταλαντούχοι και ανερχόμενοι Brain Pyramid προέρχονται από την Γαλλία όπου και το 2012 σχηματίστηκαν στην πόλη Ρεν, ενώ αποτελούν ένα εξαιρετικά δυναμικό heavy τρίο, που με τις μέχρι τώρα δουλειές του έχει κλέψει την παράσταση στα heavy psych σοκάκια της ευρύτερης rock μουσικής και αυτό μπορείτε κάλλιστα να το διαπιστώσετε ακούγοντας το νέο τους πόνημα.
 
Το περί ου ο λόγος άκουσμα, που αποτελεί την τέταρτη συνολικά δουλειά των Brain Pyramid και την δεύτερη με full length μορφή, φέρει τον τίτλο Magnetosphere και περιέχει μόλις τρία κομμάτια συνολικής διάρκειας 43 λεπτών, ενώ συνοδεύεται από ένα μαγευτικά λιτό artwork, που ταιριάζει γάντι στην αβυσσαλέα jam νοοτροπία των συναρπαστικών κι ατίθασων του κομματιών. 
 
Η δυναμική και διαυγής παραγωγή του Magnetosphere αναδεικνύει φανταστικά την οργανική υφή των συνθέσεων του και μας παρουσιάζει με τον πιο απολαυστικό τρόπο το μεγαλειώδες ταλέντο των Brain Pyramid, που σε πλήρη αρμονία με την εκτελεστική και συνθετική δεινότητα και με την αστείρευτη φαντασία τους, μας χαρίζουν ένα ιδιαιτέρως εμπνευσμένο rock άκουσμα.
 
Τα ρωμαλέα ντραμς με περισσή μαεστρία κρατούν αρμονικά τα μπόσικα του χειμαρρώδους Magnetosphere κι εμπλουτίζουν επιτυχώς με το τραχύ τους groove τα περιπετειώδη κομμάτια του, ενώ συνθέτουν ένα εξόχως στιβαρό rythm section με το μεστό μπάσο των Brain Pyramid, το οποίο προσφέρει βάθος κι όγκο στα συμπαγή κομμάτια τους με το ισχνό του fuzz τσαγανό.
 
Ο ανέμελος rock 'n' roll χαρακτήρας και οι έντονες blues πινελιές των Brain Pyramid οφείλουν στην σκανδαλιάρικη κιθάρα τους, τόσο τη δυνατή οσμή heavy psych ευωδίας, που τις διαπερνά, όσο και την αχαλίνωτη rock ψυχεδέλεια τους, ενώ τα ορμητικά της riffs και τα μεθυσμένα solos της, χαρίζουν στο χορταστικό Magnetosphere μια acid αύρας εκρηκτική stoner ψευδαίσθηση.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι το εξολοκλήρου instrumental υπόστασης Magnetosphere, που μάλλον αποτελεί μια από τις κυκλοφορίες της χρονιάς, αποθεώνει τον heavy αυθορμητισμό και τον rock αυτοσχεδιασμό και καθιστά τους ελπιδοφόρους Brain Pyramid πολλά υποσχόμενους, καθώς το σπιρτόζικο heavy psych μπρίο του φέρνει σε blues οργασμό τη fuzz του ψυχεδέλεια. Υπόκλιση.
 
Brain Pyramid: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου