Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Electric Priestess

 
Οι άκρως ταλαντούχοι Electric Priestess προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και πριν από έναν χρόνο σχηματίστηκαν από τους Jordan Nicholas και Daniel Thompson στις κιθάρες, τον Danny Vain στη φωνή, την Zoe Butters στα ντραμς και τον Luke Bullock στο μπάσο, οι οποίοι πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν την ομώνυμη και παρθενική τους δουλειά.
 
Το εν λόγω άκουσμα έχει την μορφή EP κυκλοφορίας, καθώς περιέχει πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας 35 λεπτών, ενώ διακρίνεται για την οργανικής υφής παραγωγής του, που χαρίζει ένα σαγηνευτικό live αίσθημα στα κομμάτια των Electric Priestess, τα οποία μας ταξιδεύουν στο περιπετειώδες παρελθόν του heavy ήχου μες από σύγχρονα και μοντέρνα rock μονοπάτια.
 
Η καθαρή φωνή πασπαλίζει με αχνή alternative αύρα το hard rock υπόβαθρο των ανερχόμενων Electric Priestess, την ίδια στιγμή, που οι δυο τους κιθάρες υφαίνουν ορμητικά riffs σε παλιακό doom rock ύφος και πλέκουν solos και leads με παλιομοδίτικο stoner άρωμα, εμπλουτίζοντας έτσι περίφημα το δυναμικό heavy ταμπεραμέντο, καθώς και το εκρηκτικό τους rock τσαγανό.
 
Τα ρωμαλέα ντραμς επενδύουν με ισχνά heavy metal ψήγματα το ντεμπούτο τούτης της έξοχης μπάντας και συμβάλουν σημαντικά στην ομαλή του ροή με το χειμαρρώδες τους groove, ενώ το μεστό μπάσο των Electric Priestess δένει υπέροχα τις συνθέσεις τους και απογειώνει συνάμα με την αχνή fuzz του υπόσταση την ισχνή και υφέρπουσα heavy ψυχεδέλεια, που τις διαπερνά.
 
Ο σφιχτός doom rock χαρακτήρας των Electric Priestess βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τα ρωμαλέα stoner ηχοχρώματα τους και σε συνδυασμό με το πλούσιο συνθετικό κι εκτελεστικό τους ταλέντο μας ταξιδεύουν σε αβυσσαλέα ηχοτοπία heavy rock αισθητικής, η δυνατή ευωδία κλασσικής metal πυρίτιδας των οποίων, αναδεικνύει υπέροχα το έντονο hard rock άρωμα τους.
 
Εν ολίγοις, το μαγευτικό ταξίδι στο heavy παρελθόν, που με περίσσιο μεράκι πραγματοποιούν οι πολλά υποσχόμενοι Electric Priestess, μας οδηγεί μες από σύγχρονα κι ατίθασα rock μοτίβα σε στιβαρούς doom δρόμους και σε συμπαγή stoner σοκάκια, ενώ η σχεδόν ανεπαίσθητη fuzz ψυχεδέλεια τους, κολακεύει το εύφλεκτο και γεμάτο ενέργεια hard rock τους άρωμα. Εξαιρετικό.
 
Electric Priestess: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου