Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Saint Earth - Earth Is Drowning In Drones

 
Ο ευρωπαϊκός βορράς μας έχει χαρίσει κατά καιρούς μερικές έξοχες μπάντες με πιο πρόσφατο παράδειγμα τους προερχόμενους από την Σουηδία όπου και σχηματίστηκαν σχετικά πρόσφατα Saint Earth, οι οποίοι απαρτίζονται από τους ταλαντούχους κι έμπειρους August Holmstedt σε φωνητικά και ντραμς, Jesper Nilsson στο μπάσο και David Soderlund στην ατίθαση κιθάρα.
 
Το παρθενικό πόνημα τούτης της πολλά υποσχόμενης μπάντας κυκλοφόρησε πρόσφατα υπό τον τίτλο Earth Is Drowning In Drones και περιέχει πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας 35 λεπτών περίπου, ενώ πλαισιώνεται από ένα νοσηρής φαντασίας artwork, που μας βάζει για τα καλά στο τραχύ, υπέρβαρο και lo-fi αρώματος κλίμα των ιδιαιτέρως ελπιδοφόρων Saint Earth.
 
Η φωνή κάνει αισθητή την σποραδική της εμφάνιση στο Earth Is Drowning In Drones, χάρη στην αρρωστημένη της καθαρή χροιά και συμβάλει έτσι σημαντικά στην ομαλή ροή του, ενώ η κιθάρα των Saint Earth υφαίνει διαρκώς ορμητικά και βαριά riffs, άλλοτε σε πρωτόγονο stoner μοτίβο κι άλλοτε σε doom ύφος, απογειώνοντας έτσι την ισχυρή τους αύρα heavy ψυχεδέλειας.
 
Τα δυναμικά ντραμς κρατούν αρμονικά και με περισσή μαεστρία τα μπόσικα του χορταστικού Earth Is Drowning In Drones και το εμπλουτίζουν συνάμα με το αρχέγονο και σκαιό τους groove, ενώ συνθέτουν ένα στιβαρό και συμπαγές rythm section με το μπάσο των Saint Earth, ο fuzz χαρακτήρας του οποίου, καθιστά σχεδόν αποπνικτικές τις 70's rock αναθυμιάσεις τους.
 
Οι δηλητηριώδεις μελωδίες των Saint Earth είναι εξόχως εθιστικές κι άκρως απολαυστικές, καθώς αν και ζέχνουν heavy οικειότητα, εντούτοις, αυτό δεν οφείλεται σε απλή αναπαραγωγή των stoner και doom κλισέ, μιας και το Earth Is Drowning In Drones βρίθει rock φαντασίας κι έμπνευσης, ενώ η βάρβαρη space ψυχεδέλεια του, μαρτυρά συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι οι Saint Earth με το περιπετειώδες και συναρπαστικό ντεμπούτο τους θα πιάσουν αρκετό κόσμο στον ύπνο κι αυτό διότι το εξαιρετικό Earth Is Drowning In Drones είναι τόσο ύπουλα γοητευτικό κι αβυσσαλέα σαγηνευτικό, που η αρρωστημένη του ομορφιά σέρνεται κι έρπει με απαράμιλλη χάρη μες το βαλτώδες heavy υποσυνείδητο του καθενός. Φανταστικό.
 
Saint Earth: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου