Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Fuel Eater - Centralia

 
Οι ανερχόμενοι Fuel Eater σχηματίστηκαν στην Πάτρα το 2012 κι έπειτα από κάμποσες αλλαγές στην σύνθεση τους κι αρκετές live εμφανίσεις το πλήρωμα του χρόνου για την πρώτη full length δουλειά τους έφτασε στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη όταν κυκλοφόρησε το Centralia, που είναι η δεύτερη συνολικά studio κυκλοφορία τους, μιας και προηγήθηκε το περσινό τους demo.
 
Το εκρηκτικό Centralia περιέχει εννέα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 49 λεπτών και πλαισιώνεται από το πραγματικά φανταστικό κι εξαιρετικά λεπτομερές artwork του Admc07, ενώ διακρίνεται για την εύφλεκτη διαύγεια της παραγωγής του, η οποία κολακεύει τα κομμάτια των Fuel Eater, μιας και ισορροπεί τέλεια μεταξύ βάναυσης heavy καθαρότητας και fuzz βρωμιάς.
 
Η αχνή βραχνάδα της φωνής και το έμφυτο γρέζι της εμπλουτίζουν άλλοτε με ισχυρές southern αναθυμιάσεις το Centralia κι άλλοτε με grunge ψήγματα 90's εποχής, ενώ η δυναμική κιθάρα των Fuel Eater υφαίνει συνεχώς ορμητικά riffs σε σύγχρονο heavy rock μοτίβο και χειμαρρώδεις ρυθμούς σε τραχύ stoner ύφος και πλέκει συγχρόνως εθιστικά leads με έντονο desert άρωμα.
 
Τα ατίθασα solos της προσφέρουν στο καταιγιστικό Centralia μια κολακευτική για τα κομμάτια του hard rock αύρα, ενώ τα ρωμαλέα ντραμς ενισχύουν σημαντικά την φλογερή groove υφή των Fuel Eater με τα θηριώδη χτυπήματα τους και συνθέτουν ένα στιβαρό και συμπαγές rythm section με το μεστό κι ατίθασο μπάσο τους, το οποίο χαρίζει βάθος κι όγκο στο τελικό σύνολο.
 
Ο βαρύς και δυνατός ήχος των άκρως ελπιδοφόρων Fuel Eater ίσως να μην ξεχωρίζει για την πρωτότυπη υφή του, μιας κι αυτό στον heavy χώρο είναι κομμάτι δύσκολο, αλλά το ειλικρινές μεράκι για τη stoner μουσική και τον desert ήχο σε συνδυασμό με την ανόθευτη αγάπη τους για το southern rock και την 90's grunge σκηνή, καθιστούν άκρως απολαυστικό το έξοχο Centralia.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι οι πολλά υποσχόμενοι Fuel Eater με το εξόχως διασκεδαστικό Centralia μας προσφέρουν ένα εξαιρετικό heavy rock άκουσμα με ισχνές metal αιχμές κι έναν υπέροχο stoner δίσκο με southern άρωμα και desert πινελιές, που μαρτυρά το πλούσιο ταλέντο και το rock τσαγανό τους και μας γεμίζει έτσι με τεράστιες προσδοκίες για το μέλλον τους. Εξαίρετο.
 
Fuel Eater: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου