Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

R.O.L.F. - Es Un Hermoso Lugar Para Morir

 
Οι φασαριόζοι κι άκρως ταλαντούχοι Remembrance Of Lysergik Funeral προέρχονται από την Ανδαλουσία της Ισπανίας όπου και σχηματίστηκαν από τρεις ιδιαιτέρως ικανούς μουσικούς το 2007 και πιο συγκεκριμένα από τον Matt Perez στα ντραμς, τον Fernando Hooch στην κιθάρα και την Yaiza Rolf στο μπάσο, οι δυο τελευταίοι εκ των οποίων, μοιράζονται και τα φωνητικά.

Το εν λόγω δυναμικό metal τρίο, που για εν συντομία από εδώ και στο εξής θα αναφέρεται ως R.O.L.F., κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι την τρίτη συνολικά και δεύτερη full length του δουλειά, που φέρει τον τίτλο Es Un Hermoso Lugar Para Morir και ζέχνει heavy rock πυρίτιδα, καθώς περιέχει οχτώ επιεικώς εκρηκτικά κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 39 λεπτών.

Η ρωμαλέα punk νοοτροπία των R.O.L.F. απογειώνει το εύφλεκτο heavy metal τσαγανό τους και κολακεύει την ανίερη και μακάβρια doom αύρα τους, η οποία ευωδιάζει stoner σαπίλα και πλαισιώνει έτσι υπέροχα το sludge ταμπεραμέντο, που διακρίνει την δυναμική rock ψυχεδέλεια τους, η οποία καθιστά το χορταστικό Es Un Hermoso Lugar Para Morir, άκρως απολαυστικό.
 
Τα τσαντισμένα φωνητικά μαρτυρούν αγριάδα παλαιάς metal κοπής με τον αχνό τους brutal χαρακτήρα και ταιριάζουν αρμονικά μες το γεμάτο τσαμπουκά heavy άρωμα των R.O.L.F., η κιθάρα των οποίων εμπλουτίζει το Es Un Hermoso Lugar Para Morir με τα μεθυσμένα της leads και solos, καθώς και με τα ορμητικά και χειμαρρώδη της riffs σε doom και stoner μοτίβο.
 
Ο μεστός ήχος του Es Un Hermoso Lugar Para Morir οφείλει την συμπαγή και στιβαρή του υφή στο πυκνό μπάσο και την δηλητηριώδη fuzz χροιά του, που ενισχύει τα σκαιά κι αιχμηρά sludge ψήγματα των R.O.L.F., τα δυναμικά ντραμς των οποίων, δεξιοτεχνικά και με μαεστρία κρατούν τα μπόσικα των συνθέσεων τους και τις επενδύουν υπέροχα με το τραχύ τους groove.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι το εξαιρετικό Es Un Hermoso Lugar Para Morir αποτελεί έναν ιδιαιτέρως διασκεδαστικό heavy δίσκο, που ξεχειλίζει stoner ειλικρίνεια και doom μεράκι, χάρη στο πλούσιο ταλέντο των Remembrance Of Lysergik Funeral, που σε συνδυασμό με τον συνθετικό τους κι εκτελεστικό οίστρο, μας ταξιδεύουν σε rock σοκάκια, που στάζουν metal αδρεναλίνη. Εξαίρετο.
 
R.O.L.F.: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου