Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Trollhammer - The Horned Moon

 
Οι ταλαντούχοι Trollhammer σχηματίστηκαν στο Μίσιγκαν το 2012 από τον Jordan Kinsey σε κιθάρα κι όργανο κι από τον Chris Koop στα ντραμς, οι οποίοι πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν την παρθενική studio και δεύτερη συνολικά δουλειά τους, υπό τον τίτλο The Horned Moon.
 
Το χορταστικό The Horned Moon περιέχει μόλις 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 44 λεπτών περίπου και πλαισιώνεται από ένα σαγηνευτικό artwork, που κολακεύει την αχνή occult αύρα, που διαπερνά το περιπετειώδες και σπιρτόζικο proto metal ταμπεραμέντο των Trollhammer.
 
Η κιθάρα δημιουργεί δηλητηριώδεις κι εθιστικές doom rock μελωδίες με ισχυρό stoner άρωμα και υφαίνει ορμητικά riffs με δυνατή desert ευωδία, που αναδεικνύουν την heavy ψυχεδέλεια του The Horned Moon κι εμπλουτίζει το fuzz τσαγανό των Trollhammer με ισχνά blues ψήγματα.
 
Τα δυναμικά ντραμς ενισχύουν σημαντικά το χειμαρρώδες κι ορμητικό The Horned Moon με το τραχύ τους groove και συμβάλουν έτσι αποφασιστικά στην ομαλή ροή του, ενώ η έντονη vintage ευωδία των Trollhammer οφείλει στο συμπαγές όργανο την σαγηνευτική της retro υπόσταση.
 
Ο αποκλειστικά instrumental χαρακτήρας του The Horned Moon απογειώνει τον συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο των Trollhammer, οι οποίοι εδώ συνδυάζουν υποδειγματικά την desert γαλήνη με την αρχέγονη doom αλητεία και το stoner τσαγανό με την αρμονική fuzz ψυχεδέλεια.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι το ιδιαιτέρως απολαυστικό και διασκεδαστικό The Horned Moon αποτελεί το καλύτερο μυστικό της heavy σκηνής, καθώς χάρη στην αχαλίνωτη έμπνευση και το πλούσιο ταλέντο των Trollhammer, οι vintage αναθυμιάσεις τους, ευωδιάζουν retro φρεσκάδα. Εξαίρετο.
 
Trollhammer: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου