Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Kemerov - EP

 
Οι ανερχόμενοι Kemerov σχηματίστηκαν σχετικά πρόσφατα στις Σέρρες κι απαρτίζονται από τέσσερις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την ομώνυμη και παρθενική τους δουλειά, που έχει την μορφή EP, καθώς διαρκεί μονάχα σχεδόν 18 λεπτά.
 
Το Kemerov EP λοιπόν πλαισιώνεται από ένα old school αισθητικής artwork, που κολακεύει τον αγριεμένο του ήχο και περιέχει 4 εκρηκτικά κι αρκούντως heavy κομμάτια, που μας ταξιδεύουν σε παλιομοδίτικα death ηχοτοπία μες από το μοντέρνο και punk αύρας doom άρωμα τους.
 
Ο Γιώργος Τσαπκίνης στην κιθάρα, ο Matt Καραμπάλιος στην φωνή, ο Σπύρος Διαμαντίδης στο μπάσο και ο Τάσος Διαμαντίδης στα ντραμς απαρτίζουν τους Kemerov, το εύφλεκτο death 'n' roll των οποίων, στάζει metal αδρεναλίνη, ζέχνει heavy πυρίτιδα κι ευωδιάζει punk αλητεία.
 
Τα βραχνά και brutal υφής φωνητικά των Kemerov αρμονικά ταιριάζουν στο σκαιό τους EP, ενώ η κιθάρα σκαρώνει συνεχώς ορμητικά riffs κι άκρως εθιστικά solos με περισσή μαεστρία, την ίδια ώρα, που μπάσο και ντραμς αποτελούν ένα ιδιαιτέρως στιβαρό και συμπαγές rythm section.
 
Η χειμαρρώδης punk νοοτροπία των ταλαντούχων Kemerov μαρτυρά το δυναμικό metal μεράκι τους κι αναδεικνύει το heavy τσαγανό τους, ενώ τα ισχνά doom στοιχεία τους, απογειώνουν το death άρωμα και το αχαλίνωτο groove τους κι έτσι καθιστούν το EP τους, άκρως απολαυστικό. 
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από μια πολλά υποσχόμενη μπάντα, που θαρρώ ότι θα ταράξει τα νερά της εγχώριας σκηνής με τον ρωμαλέο της ήχο, μιας και το ντεμπούτο ΕP των Kemerov αποκαλύπτει εύγλωττα το πλούσιο τους ταλέντο. Έξοχο.
 
Kemerov: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου