Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Lamantide - Carnis Tempora: Abyssus

 
Η βόρειος Ιταλία είναι η βάση των Lamantide, οι οποίοι σχηματίστηκαν το 2011 από τέσσερις ικανούς μουσικούς, που κινούνται σε D.I.Y. πλαίσια κι underground σοκάκια και οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την δεύτερη δουλειά τους υπό τον τίτλο Carnis Tempora: Abyssus.
 
Το χειμαρρώδες Carnis Tempora: Abyssus περιέχει έξι κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 17 λεπτών, ενώ διακρίνεται για το πανέμορφο artwork του, που ταιριάζει γάντι στην σκαιή του μουσική και για την ορμητική του παραγωγή, η οποία απογειώνει τις συνθέσεις των Lamantide.
 
Οι τραχιές μελωδίες του Carnis Tempora: Abyssus μας ταξιδεύουν σε ανήλιαγα post hardcore ηχοτοπία και σκοτεινές death metal περιοχές, ενώ οι Lamantide έχουν επιτυχώς επενδύσει με βαριά ψήγματα mathcore τον extreme metal καμβά των άκρως δηλητηριωδών τους συνθέσεων.
 
Τα brutal υφής φωνητικά μας βάζουν για τα καλά στο post hardcore κλίμα των Lamantide και το μπάσο τους παρέα με την αιχμηρή τους κιθάρα πότε με κοφτά mathcore αρώματος riffs και πότε με τεράστιου εκτοπίσματος death metal ρυθμούς, εμπλουτίζουν το Carnis Tempora: Abyssus.
 
Ο καταιγιστικός χαρακτήρας των ντραμς όμως είναι αυτός, που άξια κλέβει την παράσταση στο χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας, Carnis Tempora: Abyssus, καθώς τα δυναμικά τύμπανα πλημμυρίζουν με το γεμάτο τσαμπουκά κι αγριεμένο τους groove, τα κομμάτια των Lamantide.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι οι άκρως ελπιδοφόροι Lamantide αποτελούν ένα έξοχο underground συγκρότημα σκληρής μουσικής, μιας και το εξόχως απολαυστικό Carnis Tempora: Abyssus βρίθει death metal ενέργεια και ξεχειλίζει post hardcore αδρεναλίνη σε κάθε του νότα. Εξαίρετο.
 
                                                    Lamantide: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου