Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Domkraft

 
Οι ανερχόμενοι Domkraft σχηματίστηκαν σχετικά πρόσφατα στην Στοκχόλμη της Σουηδίας από τρεις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησαν την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους, που περιέχει μόλις 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 34 λεπτών, τα οποία μας ταξιδεύουν στην αχαλίνωτη κοιλάδα της αβυσσαλέας doom ψυχεδέλειας.

Τα μεθυστικά ηχοτοπία των άκρως ελπιδοφόρων Domkraft είναι εμποτισμένα με τραχιές και πυκνές αναθυμιάσεις heavy ψυχεδέλειας και ξεχειλίζουν stoner αλητεία σε κάθε νότα τους, ενώ το στιβαρό blues τσαγανό τους αναδεικνύει τις υπέρβαρες doom αποχρώσεις τους και καθιστά συνάμα σχεδόν ακαταμάχητο το βαρύ krautrock άρωμα των σκαιών sludge ξεσπασμάτων τους.

Η φασαριόζικη και παθιασμένη φωνή χαρίζει ένα ισχνό epic doom άρωμα στα κομμάτια των Domkraft κι έτσι ταιριάζει αρμονικά στην εκρηκτική heavy ατμόσφαιρα του, ενώ η χειμαρρώδης κι ορμητική κιθάρα τους, πότε μας κυκλώνει απειλητικά με τα κοφτά κι αιχμηρά της riffs και πότε μας βυθίζει σε αχανείς stoner βάλτους με τα δηλητηριώδη της leads και με τα εθιστικά της solos.

Το μεστό μπάσο με το πηχτό και fuzz ταμπεραμέντο του προσφέρει βάθος κι όγκο στο τελικό μουσικό σύνολο και συνθέτει ένα εξαιρετικά συμπαγές rythm section με τα καταιγιστικά σε στιγμές ντραμς των Domkraft, τα οποία εμπλουτίζουν τις ρωμαλέες συνθέσεις τους, χάρη στα γεμάτα sludge ενέργεια χτυπήματα τους, με γενναίες ποσότητες εύφλεκτης groove αδρεναλίνης.
 
Ο χειμαρρώδης doom χαρακτήρας τούτης της πολλά υποσχόμενης μπάντας, χρωστάει το stoner ταμπεραμέντο του, τόσο στην υφέρπουσα heavy ψυχεδέλεια των συνθέσεων τους, όσο και στα μελωδικά και βίαια συνάμα sludge ηχοτοπία τους, που καθιστούν άκρως εθιστικό το ντεμπούτο των Domkraft, καθώς αναδεικνύουν υπέροχα την αρμονική kraut αύρα της rock τους μαγείας.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εξόχως απολαυστική κι άκρως διασκεδαστική heavy κυκλοφορία, που συγχρόνως αποτελεί ένα εξαίρετο πρώτο δείγμα γραφής από τους Domkraft, οι οποίοι κάτι μου λέει ότι τα επόμενα χρόνια θα κάνουν εξαιρετικά μεγάλο θόρυβο γύρω από το όνομα τους, καθώς αν κρίνω από το ντεμπούτο τους, τότε το μέλλον τους ανήκει. Εκπληκτικό.
 
Domkraft: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου